Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Kapros cukkinikrémleves

Cukkini, nyáron, cukkini télen,  megunhatatlan és kitűnően variálható zöldség, melyet semleges ízének köszönhetünk!

Próbáld ki nem fogsz csalódni!

Hozzávalók:

1  db cukkini

1 fej hagyma vagy 3 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb csokor kapor

2 ek. olaj

1 ek. ételízesítő

2,5 dl tej

2 ek. liszt

2 dl tejföl

1 csipet szerecsendió

1-2 ek. citromlé

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk.

A megtisztított cukkinit úgyszintén kockázzuk, héját meghagyva.

Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukkinit és a megmosott felaprózott kaprot is.

Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük a tejjel és 1 liter vízzel.

Sózzuk, borsozzuk és kb. 25 percig főzzük.

4 ek. cukkinit kiveszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel péppé turmixoljuk.

A lisztet kikeverjük a tejfölben egy ek. főzőlével és a többi leveshez keverjük..

2-3 percig forraljuk, majd elzárjuk.

Szerecsendióval fűszerezzük és citromlével ízesítjük.

A cukkinikockákkal és kaporral díszítve tálaljuk.

Tipp:

Hidegen is remek.

A lábast hideg vízbe állítva hűtsük ki, tegyük pár órára hűtőbe úgy kínáljuk.

Pirított kockával is tálalhatjuk, valamint uborkából is elkészíthető!

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!