Jóság szelet, a kicsit rosszabbaknak is!! 😉
Hozzávalók:
500 g leveles tészta
Meggykrém:
1 üveg meggybefőtt
8 ek. búzadara
3 ek. cukor
Vaníliás krém:
8 dl tej
2 cs. vaníliás puding
3 ek. cukor
8 dkg vaj/margarin
Tetejére:
500 ml tejszín, meggle cukrászhabot ajánlok
2 cs. habfix
Elkészítés:
A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Ketté vágjuk.
Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára, 25*35 cm-es re, majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük, pár perc alatt kb. 175°C-on.
A másikat is kinyújtjuk, kockákra vágjuk, úgy sütjük meg, az előzőek szerint.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
A meggyet apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe.
Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk.
A vaníliás krémhez, a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral, sűrűn kevergetve, takarék lángon.
Majd langyosra hűtjük.A margarint kikeverjük és a krémhez adjuk.
A vaníliás krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt a habfixszel felverjük és rásimítjuk a vaníliás krémre.
A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappokkal.
Porcukorral megszórjuk.
Hűtőben pihentetjük!
Másnap az igazi, akkora szépen összeáll, könnyeben szeletelhető 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: