Nem túl bonyolult vagy hangzatos étel de mindenesetre nagyon ízletes, attól függetlenül,
hogy jelen recept egy egyszerű változat.
Nálunk a gomba jöhet bármilyen formában, így nem tudok vele mellélőni, legalább is eddig nem volt rá példa 🙂
Hozzávalók:
500 g barna csiperke
1 fej hagyma
fűszerpaprika
olaj
só
fehérbors
majoránna
3 ek. tejföl
1 csapott ek. liszt vagy keményítő
köret:
500 g tarhonya
Elkészítés:
A gombát megmossuk, a csiperkéket nem kell teljesen megpucolni, csak a felesleges részt, vagy hibákat távolítjuk el.
Én a szárakat is meghagytam, csak levágtam a végeit.
Felszeleteljük a gombát és felvágjuk a hagymát is, majd olajon sóval megdinszteljük.
Ezután rádobjuk a gombát, egy kevés, szinte késhegynyi pirospaprikát hintünk rá a színe miatt, majd kevés vízzel felöntjük, borsozzuk, szórunk bele kevés majoránnát és puhára főzzük.
Hozzáadjuk a tejfölt, majd kevés vízzel kevert lisztet vagy keményítőt is hozzákeverünk, hogy sűrűbb krémesebb szaftot kapjunk.
Kóstolunk és, ha minden oké, akkor elzárjuk.
A körethez a tarhonyát olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Sózzuk és tartalék lángon, vagy platnin, fedő alatt készre főzzük.
A vége felé, mielőtt elkészülne átkavarjuk és, ha még szükséges teszünk alá kevés vizet.
Tipp:
1-2 babérlevéllel, kurkumával tovább gazdagítható a gomba íze.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: