Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Tejfölös barna csiperke, tarhonyával

Nem túl bonyolult vagy hangzatos étel de mindenesetre nagyon ízletes, attól függetlenül,

hogy jelen recept egy egyszerű változat.

Nálunk a gomba jöhet bármilyen formában, így nem tudok vele mellélőni, legalább is eddig nem volt rá példa 🙂

Hozzávalók:

500 g barna csiperke

1 fej hagyma

fűszerpaprika

olaj

fehérbors

majoránna

3 ek. tejföl

1 csapott ek. liszt vagy keményítő

köret:

500 g tarhonya

Elkészítés:

A gombát megmossuk, a csiperkéket nem kell teljesen megpucolni, csak a felesleges részt, vagy hibákat távolítjuk el.

Én a szárakat is meghagytam, csak levágtam a végeit.

Felszeleteljük a gombát és felvágjuk a hagymát is, majd olajon sóval megdinszteljük.

Ezután rádobjuk a gombát, egy kevés,  szinte késhegynyi pirospaprikát hintünk rá a színe miatt, majd kevés vízzel felöntjük,  borsozzuk, szórunk bele kevés majoránnát és puhára főzzük.

Hozzáadjuk a tejfölt, majd kevés vízzel kevert lisztet vagy keményítőt is hozzákeverünk, hogy sűrűbb krémesebb szaftot kapjunk.

Kóstolunk és, ha minden oké, akkor elzárjuk.

A körethez a tarhonyát olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Sózzuk és tartalék lángon, vagy platnin, fedő alatt készre főzzük.

A vége felé, mielőtt elkészülne átkavarjuk és, ha még szükséges teszünk alá kevés vizet.

Tipp:

1-2 babérlevéllel, kurkumával tovább gazdagítható a gomba íze.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!