Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Coleslaw-Amerikai káposztasaláta

Coleslaw (ejtsd Kolszló)

Azaz Rácz saláta, Rácz Noémi nyomán, akitől a receptet kaptam, így nekem Rácz saláta néven

szívemnek kedvesebb, ezért a tiszteletére el is neveztem utána 🙂

Köretként kitűnő választás lehet, húsok, fasírtok mellé.

Szendvicsekbe is tökéletesen alkalmas ez az otthonunkba és ételeinkbe csempészett “KFC hangulat!” 😉

Hozzávalók:

1 kisebb fej káposzta

1 nagyobb vagy két kisebb fej lila hagyma(fehér is alkalmas)

2 közepes sárgarépa

1 kis dobozos tejföl és ugyanilyen mennyiségű majonéz

1 tk. só

1 púpozott ek. cukor

kevés őrölt kömény (elhagyható, ha valaki nem kedveli)

1 ek. tárkonyos ecet, ha nincs akkor sima 10% -os és némi szárított tárkony

Elkészítés:

zöldségeket lereszeljük .

Sózzuk, cukrozzuk, megszúrjuk köménnyel.

Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt.

Összeforgatjuk.

Pár napig hűtőben eláll! 🙂

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!