Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Emeletes melegszendvics

 

Egy kis maradék kence-fice, valamilyen töltött finomságból, teljesen alkalmas, hogy megkenjük a reggelire vagy vacsira szánt szendvicsünket.

Persze jól bevált saját készítésű szendvicskrém is használható. 😉

Jelen szendvicsem az említett maradék kence-ficével készült, egy juhtúrós krém, ezt külön  bejegyzésben találjátok!

Hozzávalók szendvicsenként:

2 szelet házi jellegű kenyér (ez kellően széles)

tetszőleges krém, amivel megkenjük

1-2 db tojás, mert bizony még kettő is elfér

1 szelet uborka, vagy paradicsom, esetleg retek, kinek melyik a kedvence

kb. 3 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Az alsó szeletet megkenjünk a krémmel.

A felső szeletre formázó segítségével lyukakat ütünk.

A két szélső lehet szív alakú vagy kör forma, a középsőt viszont nagyobbra készítsük, akár egy pohár segítségével, hogy a tojás/ok kényelmesen elférjenek.

A felső szeletet ráhelyezzük a megkent alsó szeletre.

Középre tesszük a tojást, egyik szélére a zöldséget a másikba egy kis plusz krémet halmozunk.

A sorrend tetszőlegesen felcserélhető! 🙂

Sütőpapírral lefedett tepsiben. 175 C°-on sütjük.

Mikor a tojásfehérje kezdi elveszteni nyers színét, sajttal szórjuk meg a kenyér tetejét és addig sütjük, míg rá nem olvad, vagy-ha úgy szeretjük -míg a sajt kissé meg nem pirul.

Hosszában félbevágva könnyebb falatozni vagy kis étkű pároknak, így megfelezni az adagot, mert ezáltal mindenből jut kóstoló! 🙂

 

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Péterné Pálfalvi says:

    Jól mutat az emeletes szendvics
    Kipróbálom
    Kati


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!