Egy kis maradék kence-fice, valamilyen töltött finomságból, teljesen alkalmas, hogy megkenjük a reggelire vagy vacsira szánt szendvicsünket.
Persze jól bevált saját készítésű szendvicskrém is használható.
Jelen szendvicsem az említett maradék kence-ficével készült, egy juhtúrós krém, ezt külön bejegyzésben találjátok!
Hozzávalók szendvicsenként:
2 szelet házi jellegű kenyér (ez kellően széles)
tetszőleges krém, amivel megkenjük
1-2 db tojás, mert bizony még kettő is elfér
1 szelet uborka, vagy paradicsom, esetleg retek, kinek melyik a kedvence
kb. 3 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Az alsó szeletet megkenjünk a krémmel.
A felső szeletre formázó segítségével lyukakat ütünk.
A két szélső lehet szív alakú vagy kör forma, a középsőt viszont nagyobbra készítsük, akár egy pohár segítségével, hogy a tojás/ok kényelmesen elférjenek.
A felső szeletet ráhelyezzük a megkent alsó szeletre.
Középre tesszük a tojást, egyik szélére a zöldséget a másikba egy kis plusz krémet halmozunk.
A sorrend tetszőlegesen felcserélhető!
Sütőpapírral lefedett tepsiben. 175 C°-on sütjük.
Mikor a tojásfehérje kezdi elveszteni nyers színét, sajttal szórjuk meg a kenyér tetejét és addig sütjük, míg rá nem olvad, vagy-ha úgy szeretjük -míg a sajt kissé meg nem pirul.
Hosszában félbevágva könnyebb falatozni vagy kis étkű pároknak, így megfelezni az adagot, mert ezáltal mindenből jut kóstoló!
Nagyon örülök, hogy tetszik!
Jól mutat az emeletes szendvics
Kipróbálom
Kati