Csirkecombok leveles tésztában sütve

 

Hozzávalók:

6 db csirkecomb alsó

500g leveles tészta

kb 5-6 szem burgonya

250 g barna csiperkegomba

1 fej hagyma

2 tojássárgája(a kenéshez)

olaj, só, ízlés szerinti fűszerek

cérna a kötözéshez

Elkészítés:

A combokat lebőrözzük, megmossuk, lecsepegtetjük,

sózzuk és fűszerezzük, ízlés szerint.

A gombát a hagymával, só hozzáadásával, olajon elkészítjük.

Vizet nem adtam hozzá, hiszen enged levet, de azért figyeljük többször.

A citromborsot nagyon megkedveltem, így az is került a gombába.

A burgonyákból pürét készítünk, oly módon, hogy miután összetörtük,

a gombából kioldódó ízletes zaftot hozzákeverjük

és csak ezt követően teszünk bele vajat ill. tejet, hogy ne legyen túl lágy.

A kiolvadt leveles tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk.

kb. 18× 18- as kockákat vágunk belőle.

A közepébe 1 1/2 ek. pürét és 1 ek.-nyi gombát teszünk.

Ezekre kerül a comb.

A tészta széleit felhajtjuk, kis batyukat formázva belőlük.

Kissé megnyomkodjuk a tésztát a csirkecsontnál, hogy tartson

és a cérnával, óvatosan, hogy ne vágjuk át, megkötözzük.

Megkenjük a tésztákat a tojássárgájával és előmelegített sütőbe tesszük.

Élőszőr magasabb hőfokon sütjük- 220 °C-, hogy a tészta hamar megszilárduljon.

Majd 175°C-on folytatjuk.

Sütési idő kb. 1 1/2 óra.

Salátával tálaljuk.

(ha marad ki gomba vagy püré összekeverjük és ízlésesen mellé tálaljuk, ki nem dobunk semmit!! 😉 )

Ha tészta szétnyílna,vagy a batyunk eldől sütés közben,

az sem gond, mert az íze kárpótolni fog!! 🙂

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »