Ezt a sütit készíthetjük tortaformában de tepsiben is kisebb szeletekre vágva. Ki, hogy szeretné 😉
Kiadós és nagyon ízletes sütemény! 🙂
Hozzávalók:
3 x 1 pohár kis tejföl
3 x 1 db tojás
3 x 1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 x 5 evőkanál liszt
3 x 5 evőkanál cukor
5 evőkanál darált mák
5 evőkanál darált dió
3 evőkanál kakaópor
Krém:
1 liter tej
8-10 evőkanál búzadara
2 cs. vaníliás cukor
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
Elkészítés:
A három tészta (mákos,diós,kakaós) alapanyagait külön-külön keverőtálban összedolgozzuk és sütőpapírral kibélelt sütőtepsiben, 180-200 fokon, pár perc alatt egymás után kisütjük.
A tejben a búzadarát megfőzzük, amíg a krém és a tészták hűlnek, kikeverjük a vajat a cukorral, és a vaníliás cukorral.
A kihűlt krémet és a vajas krémet összedolgozzuk.
Tetszőleges sorrendben megkenjük a tésztákat,a tetejére pedig bármit tehetünk.(csokimázat,reszelt csokit,mandulát…)
Sajnos nem volt itthon dióm, mikor készült és a diópótlótól enyhén zöldes lett a diós piskóta, de nem bántunk, mert az íze így is remekre sikerült! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: