Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Fehérboros, kapros zúza

Mérai Katától hallottam erről a receptről, ami nagyon megtetszett, így elkészítettem. 😉

Bár az eredeti recept zúzáról szól, nálunk pár csirkecomb is került bele, de így is tökéletesen sikerült és gyorsan elfogyott! 🙂

Hozzávalók:

1/2-1 kg zúza, ill. más “csirkeségek” is kerülhetne bele 🙂

1 fej hagyma

olaj

víz

fehérbors

1/2 dl fehérbor

friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal

2-3 ek. tejföl, vagy 1,5 dl tejszín

1 ek. liszt vagy keményítő

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és a sóval megpirítjuk az olajon.

Hozzáadjuk a tisztított zúzát, borsozzuk és kicsit hagyjuk pirulni, majd vízzel felöntjük.

Borsozzuk és mielőtt kész lenne beleöntjük a bort és  kaporral ízesítjük, kóstolunk igényel-e sózást.

Végezetül a tejfölt vagy tejszínt is hozzáadjuk, melyet lisztel vagy keményítővel elkevertünk, hiszen ezáltal sűrűbb textúrájú szaftot kapunk.

1 perc múlva el is zárhatjuk.

Forrón, tésztával vagy nokedlivel tálaljuk, további kaporral díszítve. 🙂

Jó étvágyat!

Köszönjük Kata!! 😉

Tipp:

Aki nem szereti világosan, kevés pirospaprikával meghintheti,ahogy a hagyományos pörköltet de tényleg csak keveset használjon!

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!