Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Zsidó tojás

Tojáskedvelőknek szuper kis reggeli lehet a zsidó tojás vagy tojáskrém.

Biztos emlékeztek rá, hogy az iskolák menzáján is előszeretettel szerepelt az uzsonnák repertoárja között, kislányom haza hozott uzsijában most is szoktam találni, persze köszönő viszonyban sincs a házilag készített változattal, valószínűleg ezért is hozza haza 😛

Hozzávalók:

kb 5 tojás (de,  aki nem szeretné elaprózni, mert nagy a család, készítheti egyből, akár 10-20 darabból is megnövelve a további hozzávalókat, arányosan a tojás adagjához 😉 )

1 ek. kacsa vagy libazsír

1 csapott ek. mustár

1 kisebb fej lila vagy vörös hagyma

bors

továbbá, kerülhet bele kevés piros paprika, vagy egy csapott ek. tejföl, de ezek elhagyhatóak 🙂

Elkészítés:

A tojásokat forró vízben feltéve 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni.

Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk.

A sárgáját összetörve kikeverjük a zsírral, mustárral és a fűszerekkel, ill. az apróra vágott hagymával.

Hozzákeverjük a kockázott fehérjét és már készen is van a zsidó tojásunk! 🙂

Különböző friss vagy pirított pékárúval fogyasztjuk. Hűtőben tartjuk!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!