Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Málnás karottatorta

Kicsilányom egyik kedvenc gyümölcse a málna. Sokszor úgy lelegelgeti a  gyümölcsöt, hogy meg sem tudjuk kóstolni. 😀

Nemrég ültettük a málna töveket,  így az a kevés termés, amit megtudtam menteni a fagyasztóba került, az első adagból ezt a kellemes tortát készítettem, ami a málna mellett még azért is egészséges, mert a piskóta sárgarépa hozzáadásával készült.

Hozzávalók(tészta):

4 tojás

4 dkg margarin vagy vaj

15 dkg cukor

1 szál sárgarépa

1 cs. sütőpor

20 dkg liszt

kevés tej

A krém:

2 dl növényi tejszín, pl. Hulala

2 cs. vaníliás cukor

2 ek. mascarpone (házilag készítettem, 1 kis doboz tejfölt szövetbe csomagolva, vállfáról lógatva kicsepegtettem a savótól pár óra alatt)

1 citrom reszelt héja

málna ízlés szerint a tetejére, mirelit is lehet

Elkészítés:

Ha házilag készül a mascarpone, azt textilbe (pl. pelenka) csomagolva lógassuk le vállfa segítségével, alá egy tálkát téve, melyből pár óra  alatt a savó távozik, így ezt az időt vegyük figyelembe a torta előkészületei előtt.

A tortához elegendő mennyiséget 1 kis doboz tejfölből kapjuk. Készíthető fele tejföl, fele joghurt keverékéből is.

A tojásokat a puha margarinnal/vajjal,  és a cukorral fehéredésig keverjük.

Hozzáadjuk a tisztított és apróra reszelt répát, a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk.

Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk és tűpróbáig sütjük 180 C°-on, ez kb, 20-30 perc.

Rácson hűlni hagyjuk.

A krémhez a tejszínt felverjük kemény állagúra, majd óvatosan, lyukas fakanállal belekeverjük a vaníliás cukrot és a mascarponét ill. a reszelt citrom héjat.

Rákenjük a tortalapra, egyenletesen eligazítva, majd a tetejét málnával kirakjuk.

Hűtőben lehűtjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!