Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Corn Dog

 

Egy kis csemege Amerikából, egyenesen az asztalunkra,

mely gyors, laktató és jópofa is egyben, családunk legnagyobb megelégedésére.

Miután a virsli elfogyott, még maradt egy kevés masszám, így párizsi szeleteket félbevágtam és megforgattam benne, ezért akár párizsi “panírozására” is alkalmas 😉

Hozzávalók:

1 kg virsli

20 dkg kukoricadara vagy kukoricaliszt

10 dkg finomliszt

1 tk. sütőpor

1 egész tojás

2-2,5 dl tej

1 tk. cukor

+ ízlés szerinti fűszerek de persze natúr is nagyon finom!

olaj a sütéshez

hurkapálcák ( virslinként egy fél)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kikeverjük, a tejből először kevesebbet tegyünk, mert a

dara enyhén megdagad a kb. 20 perces pihentetés során, óvatosságból inkább utána öntsünk még hozzá.

A lényeg, sűrű palacsintatészta állagának kell, hogy legyen!

A hurkapálcára feltűzve kellene sütni  úgy, hogy egy magas pohárba adagolnánk a tésztát, melybe a pálca segítségével mártanánk a virslit, majd mehetne a forró olajba.

Szerintem. így körülményesebb, hiszen nem biztos, hogy a serpenyőben vagy fritőzben anélkül sülne, hogy valamilyen szinten ne zavarna a pálcika.

Én egy panírozó tálba tettem a tésztát, kényelmesen megforgattam benne a virslit, majd kisütöttem.

Papírtörlőn lecsepegett.

Szintén papírtörlő segítségével megfogtam a virslit és utólag szúrtam bele a pálcát.

Szalma krumplival, különböző szószokkal és/vagy savanyúval, salátával fogyasztjuk 🙂

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!