Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Alföldi húsgombóc leves

Egyszer készítettem darált húsból levest, ami annyira ízlett, hogy arra gondoltam elkezdek  új variánsokat kipróbálni, sőt egy-egy saját verzió is készülőben van megszületni 😀 Aki szereti a jó leveseket, ebben sem fog csalódni!

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 csokor petrezselyem

só, bors, ételízesítő, olaj

cérnametélt

A gombóchoz:

50 dkg ízlés szerinti darált hús

1 tojás

2 gerezd fokhagyma

só, bors

kevés zsemlemorzsa

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket és kicsit összepirítjuk.

Ezután felöntjük vízzel és fűszerezzük. Majd miután felforrt a petrezselymet is beletehetjük.

Amíg fől a leves, a darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel és az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymával,  kevés zsemlemorzsát is beletéve, végül összegyúrjuk.

Vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű de azért nem túl nagy gombócokat formázunk és a levesbe tesszük.

Lassú tűzön, készre főzzük.

Sós vízben kifőzött cérnametélttel, forrón tálaljuk 🙂

Tipp:

Ahogyan a húslevesbe is szoktunk tenni, ebbe is kerülhet kelkáposzta, sőt került is! 😉

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!