Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Körtés cobbler

Kép 17134940

Finom, gyors, változatosan készíthető és nem utolsó sorban olcsó! 😉

Kép 17134943A cobbler a korai Brit-Amerikai gyarmatról származik. Az Angol telepeseket  a hozzávalók hiánya sarkallta ennek a receptnek a kitalálására. 🙂

A név eredete nem tisztázott, lehet suszter de összefügghet a cobeler szóval, melynek jelentése “fatál” 🙂

Hozzávalók:

20-25 dkg liszt

1 cs.  sütőpor

10 dkg cukor

1 egész tojás

10 dkg margarin

1 dl tej

1 csipet só

+ 1 ek. cukor a tésztára sütés előtt

 

Gyümölcsréteg:

5-6  db értett de még kemény körte

3 csapott ek. cukor+ 1 cs. vaníliás cukor

1/2 citrom leve

1 tk. fahéj

1 ek. liszt

Kép 17134934

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk.

A tejet fokozatosan adagoljuk , hogy ne legyen túl híg!

Viszonylag ragacsos tésztát kapunk, ennek ilyennek kell lennie, senki se ijedjen meg! 😉

1 órát pihentetjük, letakarva a hűtőben.

A körtéket megtisztítjuk, felkockázzuk és kivajazott jénaiba tesszük ( Én torta formában készítettem de ebben az esetben szivároghat, így aki ezt a megoldást választja, hozzám hasomlóan tegyen a forma alá sütéskor sütőpapírt vagy alufóliát)

A körtékre ráöntjük a kifacsart citrom levét, rászórjuk a kétféle cukrot, a lisztet és a fahéjat, majd kanállal átforgatjuk.

A hűtőből kivett tésztából kis cipókat csippentünk és hanyagul a körtékre dobáljuk.

megszórjuk az 1 ek. cukorral és előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on készre sütjük.

Egészen világos aranyszínű lesz a végeredmény!

A körtés cobblert magában, esetleg  tejszínhabbal vagy különféle öntetekkel, ill. vanília sodóval tálaljuk.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!