Mákos guba torta

Hozzávalók:

10 db kifli

20 dkg darált mák

1 l tej

1 citrom reszelt héja

20 dkg cukor

5 dkg margarin

2 tojás sárgája

 Krém:

1 cs. vaníliás puding

3 dl tej

10 dkg cukor

diónyi margarin

 Tetejére:

1 cs. habpor

1,5 dl tej

 Elkészítés:

A tejet a margarinnal, cukorral, citromhéjjal feltesszük melegedni épp, hogy csak a margarin elolvadjon.

A kifliket összevágjuk.

Ráöntjük a tejes keveréket, majd hozzákeverjük a mákot és végül a tojássárgáját is és jól átforgatjuk.

26-os torta forma aljába sütőpapírt vágunk a forma aljához szabva 

ha a kapcsos forma alján marad a torta védjük a kés élétől és nem feltétlenül kell más tálra tenni)

a forma oldalát kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk.

Beleborítjuk a mákos kiflit és 15-20 perc alatt megsütjük.

Kevés tejben kikeverjük a pudingport a cukorral és a többi tejhez öntve csomómentesre főzzük, majd kihűtjük.

Ha meghűlt hozzádolgozzuk robotgéppel a margarint.

A habport a tejjel felverjük.

Először a pudingot öntjük a kiflire, majd következhet a hab is.

A kiflik sarkával, cukorba mártott cseresznyével és kevés mákkal megszórva tálaltam, lehűtve.

 

Tipp:

A mákos guba torta készíthető még meggyel töltve, rumba áztatott mazsolával vagy különböző lekvárokkal megkenve.

Akár a tetejére is kerülhet meggy, piros torta zselével leöntve.

Vagy, a tojásoknál megmaradt fehérje kemény habbá verve és sütőben kissé megpirítva is lehet a torta  éke! 🙂

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »