Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Lebbencs leves

DSCF4509A lebbencs leves nem tartozik az impozáns levesek közé, mégis magasan üti a lécet! Sokakban idézheti fel az iskolai menzahangulatot, hiszen a közkonyhák is előszeretettel készítik egyszerűsége miatt. Mivel kevés alapanyagból kivitelezhető és jól lakat egy nagyobb családot, a kevesebb konyhapénzből gazdálkodóknak is szeretettel ajánlom. 😉

Hozzávalók:

250-500 g lebbencs vagy csusza tészta (500 g- ból, akár két napig is csemegézhetitek a jó sűrű leveseteket)

olaj

2 közepes burgonya

min. egy ujjnyi füstölt szalonna (a sima hasalja is tökéletes)

pirospaprika

bors

ételízesítő

ha van friss vagy fagyasztott  petrezselyem otthon, egy keveset tehettek bele a végén

DSCF4512

Elkészítés:

A tésztát a kockára vágott szalonnával  kevés olajon (figyelembe véve a szalonnából kisülő zsiradékot) megpirítjuk

Nem baj, ha a tészta barna lesz csak ne égessük meg.

Mikor megpirultak félrehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel.

Fűszerezzük és az előzőleg apróra vágott burgonyát is hozzáadjuk.

Nagyjából ezzel ki is merült a teendőnk 😀 Ami hátra van, megvárjuk, míg a burgonya megpuhul, végzünk egy ízpróbát és elzárjuk alatta a tüzet.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Tipp:

Ha nem fogyasztjuk el a levesünket az adott étkezés során, a tészta valószínűleg “megihatja” a levet.

Ilyenkor egy kevés víz ill. só pótlásával forraljuk fel ismét.  🙂

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szani says:

    Kedves Éva elmondhatatlanul boldoggá tett azzal, hogy ezt írta! Ilyenkor vagyok biztos abban, hogy megéri csinálni! 🙂 Mindig szívesen látom! Kellemes ünnepeket előre is! Üdv.: Szani

  2. Éva Futanics says:

    Helló Szani én most kapcsolódtam az oldaladhoz,és előre is gratulálok,hogy ilyen fiatalon ez a hobbid!!!!Állandó olvasód leszek,mert mindig tanul az ember,üdv Éva:::)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!