A lebbencs leves nem tartozik az impozáns levesek közé, mégis magasan üti a lécet! Sokakban idézheti fel az iskolai menzahangulatot, hiszen a közkonyhák is előszeretettel készítik egyszerűsége miatt. Mivel kevés alapanyagból kivitelezhető és jól lakat egy nagyobb családot, a kevesebb konyhapénzből gazdálkodóknak is szeretettel ajánlom. 😉
Hozzávalók:
250-500 g lebbencs vagy csusza tészta (500 g- ból, akár két napig is csemegézhetitek a jó sűrű leveseteket)
olaj
2 közepes burgonya
min. egy ujjnyi füstölt szalonna (a sima hasalja is tökéletes)
pirospaprika
só
bors
ételízesítő
ha van friss vagy fagyasztott petrezselyem otthon, egy keveset tehettek bele a végén
Elkészítés:
A tésztát a kockára vágott szalonnával kevés olajon (figyelembe véve a szalonnából kisülő zsiradékot) megpirítjuk
Nem baj, ha a tészta barna lesz csak ne égessük meg.
Mikor megpirultak félrehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel.
Fűszerezzük és az előzőleg apróra vágott burgonyát is hozzáadjuk.
Nagyjából ezzel ki is merült a teendőnk 😀 Ami hátra van, megvárjuk, míg a burgonya megpuhul, végzünk egy ízpróbát és elzárjuk alatta a tüzet.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Tipp:
Ha nem fogyasztjuk el a levesünket az adott étkezés során, a tészta valószínűleg “megihatja” a levet.
Ilyenkor egy kevés víz ill. só pótlásával forraljuk fel ismét. 🙂
Kedves Éva elmondhatatlanul boldoggá tett azzal, hogy ezt írta! Ilyenkor vagyok biztos abban, hogy megéri csinálni! 🙂 Mindig szívesen látom! Kellemes ünnepeket előre is! Üdv.: Szani
Helló Szani én most kapcsolódtam az oldaladhoz,és előre is gratulálok,hogy ilyen fiatalon ez a hobbid!!!!Állandó olvasód leszek,mert mindig tanul az ember,üdv Éva:::)))