Ha röviden jellemezni kellene? Egyszerű és nagyszerű! 😉
Öcsém egyik kedvence, mikor haza tér Szegedről, ahol egyetemistaként tanul, anyum sokszor lepi meg vele.
Eddig olajban sütve készítette anyu de rábeszéltem, hogy sütőbe süsse. Bevált, azóta csak így készül.
Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta
1 kg virsli
1 tojássárgája ill. szezámmag(ha sütőben sütjük)
Elkészítés:
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.
2 cm-es csíkokat vágunk belőle, melyeket a virslire tekerünk spirál formában.
Kb. , 12-13 db lesz belőle.
Amikor az összes virslit beburkoltuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmal vagy más magvakkal és 175C°-on aranyszínűre sütjük.
Mustárral, majonézzel vagy ketchup-al ill. salátával tálaljuk. 🙂
Olajban sütve így nézne ki, ha esetleg a hagyományos módot választaná valaki:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: