Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Csirkemell őzgerincben sütve

DSCF4652

A sütőm haldoklásának egyik végterméke lett (több másik között) ez az Isteni fogás!

Szerencsére az íze ettől eltekintve tökéletes lett!

Kicsit a teteje jobban megpirult és miután lapka sajttal pakoltam meg, ez viszonylag hamar megtörtént 🙂

Hozzávalók:

70 dkg-1 kg csirkemell (kb. egy egész nagyobb példány kicsontozva)

1 nagyobb  csomag szeletelt bacon

10-15 dkg reszelhető sajt (vagy lapka de azzal óvatosan ne égjen meg! 😉 )

1 kis doboz tejföl

2 tojás

3 ek. liszt

só, bors

kevés zsemlemorzsa

gjd868

Elkészítés:

A csirke mellett tisztítjuk, majd  csíkokra vagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk pár percet.

A tejfölben kikeverjük a lisztet , a tojást, kb. 10 dkg reszelt sajtot és kevés sóval, borssal ízesítjük.

Az őzgerinc formát kivajazzuk, vagy olajjal megkenjük, megszórjuk zsemlemorzsával,

majd a bacon szalonnát belesorakoztatjuk.

Erre öntjük a masszával összekevert csirke mellett, majd a bacont ráhajtva befedjük.

A maradék reszelt sajttal megszórjuk és szép pirosra sütjük, 175 C °-on.

Sült burgonyával tálaljuk! 🙂

DSCF4646

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!