Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Csokoládés körte dzsem

Szerettem volna valami különleges lekvárféleséget, ezért esett a választásom az alábbi receptre.

Nem akartam teljesen szétfőzni a körte darabkákat ill. pürésíteni, így inkább dzsem jellegű lett a végeredmény, valamint nagyon de nagyon finom is!

Hozzávalók:

2,5 kg körte

40-50 dkg cukor

1/2 citrom leve

10 dkg 70%-os csokoládé

4-5 kupaknyi rumaroma

1 1/2 tasak 3:1-ben zselésítő

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, megpucoljuk, magházat eltávolítjuk.

Kockákra vágjuk és egy lábasban a cukorral elkeverve főzni kezdjük.

Hozzáadjuk a citrom levét is és egészen addig főzzük míg a körte jó puha nem lesz.

Ezután beletördeljük a csokoládét és időnként megkevergetjük.

Mikor teljesen beleolvadt hozzáadhatjuk a rumaromát.

Fokozott elővigyázatossággal legyünk a lekvárunk felé, mert a csokitól sűrűbb lesz, ezáltal hamarabb odakaphat!

Amikor ez a művelet is megvolt, akkor jöhet a zselésítő.

Én biztosra szerettem volna menni, így került bele 1 1/2 csomaggal.

Mikor a zselésítőt is hozzáadtuk, még 2-3 percet főzzük zubogva(nem leégetve 😉 )

majd elzárjuk.

Még forrón steril üvegek pereméig töltjük és fejre fordítjuk kb. 5-10 percre.

Ahogy hűl, úgy fog szépen szilárdulni.

A képen látható mennyiség lett, azaz egy normál és két kisebb üvegnyi.

Tipp:

A csokoládés lekvár további fűszerei lehetnek:

Fahéj, gyömbér, vanília aroma vagy cukor,

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!