Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Fűszeres halfilé, sokborsos mártással

Kép 17133901

Nem feltétlenül csak a bonyolult ételekkel szerezhetünk örömet családunknak!

Időhiányban szenvedő háziasszonyok vagy, akik csak szimplán szeretnének inkább a családjukkal lenni a konyhában töltött idő helyett is készíthetnek ízletes fogásokat!

Nagyon egyszerű és gyors halétel, mely ezenfelül egészséges is!

A kész halfűszer használatával pedig könnyű a dolgunk, hogy hamar asztalra kerüljön az ételünk!  😉

Hozzávalók:

Bármilyen filézett hal vagy akár szálkamentes egész hal is megfelel , mint pl. a hekk

kész halfűszer

olaj, kevés víz

Mártás:

200 ml főzőtejszín,

1 ek. citromlé

só, 1 kk. cukor

fehérbors,

színes bors,

1 ek. mustár

2 csapott ek. étk. keményítő

Elkészítés:

A halat 1-2 órával az elkészítése előtt előkészítjük.

A jeget meleg vízzel leöblítjük.

Beirdaljuk és bedörzsöljük a halas fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk.

Én karikázott, zsenge cukkinit is tettem mellé kísérőként, szintén a halas fűszerrel ízesítve.

Kevés olajjal meglocsoljuk, nagyon kevés vizet is teszünk alá, hisz a hal hamar elkészül és betesszük a sütőbe.

Mártás:

Egy kevés tejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi tejszínt  feltesszük főni a citromlével, ízlés szerinti sóval és a borsokkal, illetve a mustárral és a kevés cukorral.

Mikor már forrni kezd belekeverjük a keményítős tejszínt, összekeverjük  és 1-2 perc múlva elzárjuk.

Közben ránézünk a halra és, ha már szépen pirul és puha is, akkor készen van.

Burgonyakrokett és a mártásunk kíséretében tálaljuk, ezen egyszerű fogásunkat!

Kislányomnak a cukkini annyira bejött a halas fűszerrel, hogy abból még egy adagot kellett sütnöm még frissiben. 🙂

Tipp: ha marad mártás, mikor már a hal csak emlék,  cukor, és majonéz hozzáadásával könnyedén tartárrá alakítható más típusú húsok mellé!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!