Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Fahéjas zöld paradicsomlekváros, diós rétes, házi leveles tésztából

Eljött el az ideje, hogy a nyáron elkészített különleges lekvárok kényeztessék érzékeinket, így az ünnepi sütemények szerves részét képezik.
Természetesen a rétesből sem hiányozhat, akinek viszont nincs készleten, bármilyen sűrű lekvár vagy dzsem hozzáadásával elkészítheti!
Hozzávalók:
1 rúdhoz
1/2 adag leveles tészta( leveles tészta házilag)
1/2 üveg zöld paradicsom lekvár (vagy bármilyen más sűrű lekvár)
10-15 dkg darált dió
porcukor ízlés szerint
1 reszelt citrom héja
1 tojássárgája a kenéshez
(Én tettem a töltelékbe egy kis zöld dió szirupot is)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk a megfelelő méretre, nem kell nagyon vastagra hagyni.
Az előzőleg összekevert töltelékkel megkenjük, a végeinél elhagyva 1-1 cm-t.
Ezután feltekerjük. 
Végeit behajtjuk. 
Megkenjük tojássárgájával.
Megszurkáljuk villával és kb. 175 C°-on, világos aranyszínűre sütjük.
Melegen, vaníliás cukorral kevert porcukorral alaposan meghintjük.
Én mondom kinevezhetjük rétesnek de akár a bejglit is készíthetjük így, mákkal, dióval  vagy gesztenyével és a túró is kiváló “belevaló” !

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!