Málna torta sütés nélkül

Blogkóstoló 14. fordulójára készült ez a kis csoda, melynek háziasszonya

egyik kedvenc bloggerem Konyhalál 🙂

Moha mama blogját a –Mikor mennyi blogot kaptam 🙂

Mikor ellátogattam Moha mamához, első pillantásra beleszerettem, na ne értsétek félre,

Moha mama szedres csodájáról van szó! 🙂

Egyszerű, mutatós és nem utolsó sorban, az ünnepek utáni dőzsölés kellemes levezetése

ez a fantasztikus desszert.

A kevesebb néha több elve, tökéletesen érvényesül!

Azon túl még inspiráló is, mert újabb változatok elkészítésére ösztökél! 😉

Az eredeti változattól nem sokban tértem el.

A formán változtattam, így nálam kerek lett. 🙂

Illetve került a tetejére némi zselé réteg, egy könnyed befejezése képen a műnek.

Szeder helyett pedig, málna lett a főszereplő,

mivel nyáron került a fagyasztóba pár csomaggal a kertből.

Köszönöm Moha mama a nagyszerű receptet! 😉

Hozzávalók:

kb. 20 dkg málna, párat tegyünk félre a tetejére

Málnás réteg:

2 dl víz

10-12 dkg kristálycukor

1 cs. vaníliás cukor

10 dkg búzadara

Pudingos réteg:

6 dl tej

2 cs. vaníliás puding

kb. 15 dkg kristálycukor

Piskóta:

24-es tortaformába: 12 db babapiskóta

(11 egész és 1 db a rések kitöltésére)

Tetejére:

1 cs. piros tortazselé

Elkészítés:

A vízben elkeverjük a kétféle cukrot, felforraljuk, majd belekeverjük a búzadarát és főzzük egy ideig.

Mikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a málnát és összefőzzük, kis lángon, folyamatosan keverve, míg a búzadara teljesen meg nem dagad.

A pudingos réteghez, kevés tejben elkeverjük a pudingokat és a cukrot, majd a többihez keverve készre főzzük.

A torta formát kiöblítjük hideg vízzel és az aljára öntjük a málnás réteget.

Erre rendezzük a babapiskótát.

Majd ráöntjük a pudingos rétegünket és eligazítjuk, ha szükséges.

(Nem baj, ha még meleg kicsit a 2 krém, hisz így a piskóta is kellemesen átpuhul.)

Az egészet hagyjuk hűlni.

Mikor ez megtörtént, a zselét elkészítjük a tasakon található leírás szerint.

A torta tetejére terítjük, befejezés képen pedig rásorakoztatjuk a málnaszemeket.

A tortát a hűtőbe helyezzük pár órára.

Tipp:

Mielőtt a kapcsos forma oldalát levesszük a tortáról, késsel vagy simítóval, óvatosan válasszuk el a sütitől.

Más gyümölcsöket is használhatunk! 😉

Aki nem tud vagy nem szeret sütni de szeretné szeretteit meglepni, bátran szülinapi tortává is kinevezheti! 😉

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »