Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Rakott kenyér

Kép 092

Ha van otthon egy 2-3 napos, még egészséges kenyeretek, az Istenért nehogy kidobjátok! 🙂

Biztosan akad még mellé, ill. közé valami odavaló 😉

Nem bánjátok meg, jó kis ebédet vagy vacsit rittyenthettek hűtő takarítás és maradék újrahasznosítás vagy mondjuk úgy étel mentés címén 😉

rakott k

Hozzávalók:

kicsivel kevesebb, mint 1 kg szikkadt kenyér

3-5 db egész tojás(több lehet)

2 ek. tejföl

0,5-1 dl tej

só, kevés bors

vaj, vagy margarin

paprika, paradicsom

párizsi (kicsivel kevesebb szükségeltetett, mint 1 kg)

15 dkg reszelt sajt(a több itt sem akadály)

Kép 091

Elkészítés:

A kenyeret szeleteljük,

megkenjük vajjal vagy margarinnal és egy fodros szélű, kikent formába sorakoztatjuk.

(Nem baj, ha itt még egymásnak dől, hisz a töltelék majd kitámasztja.)

Középre 2 kisebb szeletet helyezünk.

A szeletek közé teszünk 1-1 szelet párizsit, paprikát és paradicsomot.

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk

és belekeverjük a tejfölt ill., a tejet is.

Egy kanállal elkezdjük a kenyér tetejére és közé locsolni lassan, hogy átjárja a keverék.

Amit nem iszik be a kenyér és lecsorog a forma aljára, az egy klassz omlett réteggé sül,

így nem vész kárba.

Ezután jöhet a sajt, amit szintén a szeletek közé és rá egyaránt szórunk.

Előmelegített sütőben, kb. 170 C°-on aranybarnára sütünk.

Friss salátákkal, zöldségekkel fogyasztjuk.

Kép 084

Tipp:

További zöldségekkel gazdagítható, pl. kígyóuborka, kaliforniai vagy kápia paprika, 

póré és újhagyma, illetve medvehagyma vagy akár cukkini. 

Toast kenyérrel is készíthető, őzgerinc formába sorakoztatva.

Kép 102

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!