Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Tiramisu Gordon Ramsay-től

Kép 108

Az alábbi finomság a Szakácsmustra I. fordulójára készült,

melynek háziasszonya Sass Erika, a  www.eletinfo.hu oldal gasztro bloggere.

Az aktuális téma, illetve szakács, akitől választani lehetett Gordon Ramsay.

Egyik kedvenc desszertemet választottam hát Tőle.

Gordon tiramisuja úgy készül, hogy a mascarpone-ba némi bor is kerül, melytől igazán különleges lesz az íze.

Nekem nagyon bejött! 😉

Az arányok persze ízlés szerint alakíthatóak, azaz csökkenthetőek!

456

Hozzávalók:

1 cs. babapiskóta, Kb. 24 db

500 g mascarpone

(nálam ez házilag készült, 2 nagy pohár tejföl és 2 nagy pohár natúr joghurt keverékéből, melyekből textília segítségével kicsepegtettem a savót, pár óra leforgása alatt. )

2-3 csapott ek. porcukor

1 cs. vaníliás cukor vagy vanília eszencia

150 ml tejszín

1 adag kávé (kb. 4 személyes)

1 dl Marsala bor

(nálam egy édes Merlot desszert bor, mert Marsalát nem kaptam )

A tetejére cukrozatlan kakaópor és reszelt csoki

457

Elkészítés:

Lefőzzük a kávét és hűlni hagyjuk.

Előkészítünk egy tálat, amelybe a desszertünk kerül.

A mascarpone-hoz keverjük a cukrot.

Hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és nagyjából 2 ek. kávét.

(aki többel szereti nyugodtan tegyen még)

Ezután hozzákeverjük a bort, végezetül a felvert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.

A kávét egy tálba öntjük és gyorsan megforgatjuk benne egyenként a babapiskótákat,

azért gyorsan, mert hamar megszívják magukat.

A piskótákat tálba sorakoztatjuk, lehet egy de akár két rétegben is.

Amikor mind megvan, ráterítjük a mascarponés-tejszínes keveréket.

Majd a tetejére szitáljuk a kakaóport és ráreszelünk egy kevés csokit.

Tálalás előtt hűtőbe tesszük, legalább 30 percre.

 

Tálalási javaslat:

Édes, vörös desszert bor kíséretében , mely még jobban kiemeli különleges ízét!

 

Ahonnan a receptet választottam némi módosítással a gordonblog.hu oldal 

azaz 

                                 Gordon Ramsay receptek magyar háziasszony módra

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!