Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Mézes grízes

Valószínűleg sokan ismeritek ezt a sütit, ha másért nem is , mert az édesanyátok vagy nagyitok kedveskedett már vele nektek.
Most itt a lehetőség tovább vinni a hagyományokat  a saját családotokban és kipróbálni, legyen amiért hazajár majd az a  gyerek! 😉 😀

Hozzávalók:
tészta:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg margarin vagy vaj
2 ek. méz
1 kk. szódabikarbóna
2 tojás
4 ek. tejföl
Elkészítés:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd 4 egyforma lapot sütünk belőle.
krém:
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg porcukor
6 dl tej
20 dkg margarin
5 csapott ek. búzadara
baracklekvár ízlés szerint (2. lap lekenéséhez)
Elkészítés:
A cukrokból és a darából tejbegrízt készítünk, lehetőleg csomómentesre főzzük.
Amikor kihűlt, a margarint hozzádolgozzuk.
Az első lapot megkenjük a grízes krém felével.
A második lapot lekvárral kenjük le.
A harmadikra kerül a maradék grízes krém, majd erre tesszük a 4. lapot.
Tetszés szerint zárhatjuk a sort tortabevonóval, vagy miután pihent egy napot a sütink, frissen megszórhatjuk porcukorral. 🙂
Fogyasszátok egészséggel! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!