Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Narancsos márványkalács

Kép 189

Ha egyszerűen kellene jellemeznem, azt mondanám Isteni! 🙂

Egy jó sűrű tészta-valamivel lágyabb, mint a banánkenyéré-, még is olyan omlós, mikor elkészül..Hmmm, na meg az a narancs illat és íz! 🙂

 

Hozzávalók:

20 dkg liszt

18 dkg margarin

18 dkg  kristálycukor

3 tojás

1 tk. sütőpor

1 narancs reszelt héja

kb. 4 ek. narancs likőr, ha nincs likőr az aroma is megfelel

( Én vérnarancs aromát használtam és abból egy negyed üvegcsényi került bele, persze növelhető az adag vagy  narancs lével is kiegészíthető, esetleg pótolható a hiányzó folyadék)

10 dkg étcsokoládé

1 dl tej

Kép 217

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a sütőport.

Ezután hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint, a cukrot,

a tojásokat, a narancshéjat és a likőrt, aromát vagy narancs levet.

Gépi habverővel simára keverjük, majd kikent, lisztezett őzgerincformába öntjük a massza felét.

Közben a csokoládét felolvasztjuk a tejben és anélkül, hogy forrna besűrítjük.

A csokoládé nagyobb részét a tészta felére csorgatjuk, majd a tészta másik felével befedjük.

A maradék csokit a tészta tetejére csorgatjuk és villával vagy késsel márványosítjuk.

Előmelegített sütőben, 175-180 C °-on, tűpróbáig sütjük.

(Vigyázzunk, a csoki becsaphat, hisz az ráragadhat a tűre a próbán!)

Miután kivettük a sütőből, egy kevés hűlés után borítsuk tálcára és hagyjuk teljesen meghűlni.

Tálalási javaslat:

 porcukorral bőségesen meghintve, bár anélkül is nagyon finom! 😉

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!