Nyuszi torta puncs krémmel, kókuszreszelék borítással

Készítettem színes kókuszreszeléket és szerettem volna valami jópofa dologra felhasználni, még mielőtt tönkremenne.

Elém került egy nyuszi torta fotója, ami adta az alapötletet, viszont valami egyszerűbbet szerettem volna, így Szanisítottam  😀

Mindössze három tojásból készült, méghozzá a szokásos tészta receptem alapján, melyeket általában a tortáknál használok és, ami nekem remekül bevált.

Három különböző méretű torta forma szükségeltetett és egy fél zacskó kókuszreszelék, natúr és színezett variációiban.

Bár nem sütöttem nagyra, így is három napig ettük.

Most veszem csak észre, ennél a tortánál a hármas szám kísért 😀

A torta kislány és kisfiú változatban lett fotózva, így mindenki eldöntheti melyiket készíti el! 🙂

Akkor lássuk is a receptet!

Hozzávalók:

tészta:

3 egész tojás

19 dkg kristálycukor

19 dkg liszt

1 cs. sütőpor

0,75 dl langyos víz

0,75 dl olaj

Krém:

2 cs. puncs(vagy ízlés szerinti ízű )pudingpor

5-6 dl tej

15 dkg kristálycukor

15 dkg margarin

Borítás:

kb. 1/2 cs. kókuszreszelék fehér, zöld, kék és enyhe piros színezéssel

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit  összekeverjük(gép nem kell) .

A három torta formát( nálam 24-17-12 cm-esek) kikenjük, lisztezzük, majd a tésztát úgy osztjuk el, hogy a legnagyobba úgy 1-1,5 cm tészta kerüljön, eligazítva.

A többi tésztát úgy osszuk el, hogy a legkisebbe menjen a legtöbb, mert a fülecskéknek nagyjából fel kell érni a két másik piskóta magasságát, persze nem baj, ha nincs teljesen egy szintben vele és a krém is emel majd rajta 🙂

Egyszerre betehetjük a sütőbe tűpróbáig sütve, de figyeljük, mert különböző időben készülnek el!

Rácson hagyjuk hűlni Őket.

A krémhez a pudingporokat a cukorral és kevés tejjel kikeverjük, majd a többi tejhez öntve sűrűre főzzük és kevés margarinnal kikeverve kihűtjük.

Amikor a krém már kihűlt, a maradék margarinnal szépen összedolgozzuk gépi habverő segítségével.

A legnagyobb torta lapot egy tálra helyezzük, körbekenjük krémmel szépen elsimítva rajta.

A közepes lapot kettévágjuk és sorba befedjük ill. rétegezzük a krémmel, a tetejét is.

A legkisebb lapból füleket alakítunk egy kerek forma segítségével, ami akár bögre is lehet úgy, hogy a lap közepére essen a bögre széle egy ovális formát kiadva, amit késsel végigrajzolunk, majd a másik felén is így járunk el.

Amikor kész, a késsel ezen a vonalon elmetsszük kissé formázva,  ahol szükséges.

A kis lapból két háromszög formácska marad ki, amiből készülhet a fiú nyuszi nyakkendője 🙂

A füleket is kettévesszük, majd alaposan megkrémezzük és kívülről is bevonjuk( ne aggódj, biztosan maszatos leszel! 😀 )

Utána a nyuszi feje fölé igazítjuk a füleket.

Miután elkészültünk a krémezéssel, a nyuszi kókusszal történő bevonása követezik.

A teteje viszonylag egyszerűen megy.

Az oldalán viszont úgy végezzük, hogy a tenyerünkbe vett reszeléket óvatosan hozzányomjuk.

Az alsó lapból kilátszódó részt zölddel szórjuk, a nyuszi fejét és fülét fehérrel szórjuk, a fülek  közepére pirossal színezett reszeléket teszünk. Szintén a pirossal színezett reszelékből alakítjuk ki a nóziját és száját. A kislányra füléhez egy masni is dukál! 😉

A leányzó nyuszi pofijára is tehetünk egy kis pírt 🙂

A fiú nyakkendőjét is krémezzük, majd mivel az kicsi beleforgathatjuk a reszelékbe.

Szemet, szempillát tortadarával készíthetünk. 🙂

Tipp:

A díszítés végén egy papírtörlő segítségével seperjük le a felesleges reszeléket a torta körül, ha kell egy nedves szivaccsal is letisztíthatjuk körülötte, hogy esztétikusabb legyen. 🙂

A tészta  másnap még finomabb lesz! Bátran készíthettek belőle más fajta tortát is, akármilyen tortához megfelel! 

Ez az adag egy nagy 26 cm-es laphoz is elég!

Ha tortalap alsó részét teszitek felülre, a torta teteje nem lesz púpos, hanem szép egyenletes felszínt kap! 🙂

Húsvétra nagyszerű választás lehet  a nyuszi torta! 😉

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »