Leves rajongók vagyunk és bár megosztó a sárgaborsó, Én azért is oda vagyok minden formában 🙂
Laktató, így egy könnyebb fő fogással igazán kellemes ebéd lehet belőle 😉
Hozzávalók:
500 g sárgaborsó
1 szép megtermett szelet szalonna
1 kisebb fej hagyma
egy csapott tk. pirospaprika
1 leves kocka
bors ízlés szerint
petrezselyem
liszt és pár evőkanál tejföl a habaráshoz
Elkészítés:
A borsót pár órával az elkészítést megelőzően, hideg vízbe áztatjuk.
Mikor szépen megdagadt, szitán keresztül átmossuk, hogy semmilyen szennyeződés se maradjon benne, ha kell a hibás szemeket kiválogatjuk.
A szalonnát kockázzuk, zsírjára pirítjuk a kockára vágott hagymával együtt, amikor szép piros a szalonna, félrehúzva a tűzről pirospaprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a borsót és felöntjük vízzel.
Fűszerezzük és belekerülhet a leves kocka is.
Amikor a borsó már puha, beleszórjuk az aprított petrezselymet.
A tejfölben elkeverjük a lisztet egy kevés leves lével,
majd az egészet a levesbe keverjük, így sűrítve azt.
(a tuti csomómentesség érdekébe, szűrőn keresztül is önthetjük)
Melegen tálaljuk, pirítóssal, friss kenyérrel.
Tálalás javaslat:
Petrezselyemmel.
Kevés pirított szalonnát az elején elmentünk, azzal megszórva ill. paprikás szalámival a tetején is nagyon jól mutat. 🙂
Tipp:
Más egyéb füstölt finomságokkal is gazdagíthatjuk, és a fűszerezéstől is eltérhetünk.
Készülhet vízben oda téve, sima hagymás rántással, a szalonnát főzés közben beletéve, majd a végén tejfölözve 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: