Csirkenyak pörkölt

Csirkenyak pörkölt vagy, hogy szebb legyen a hangzása, akár lehetne csirkenyak paprikásnak is hívni 😀
Én speciel nem a nevéért szeretem!
 Mindent imádok, amin lehet nyammogni, legyen az farhát vagy szárny vagy bármilyen baromfi nyakacskája.
Igaz időigényes elfogyasztani és a halhoz hasonlóan, mire a végére érünk nem mondhatni, hogy maradéktalanul jól laktunk, de ezeket leszámítva akkor is a kedvencem! 🙂
Cseppnyi ráadás, mivel volt otthon medvehagymám, egy kicsit megbolondítottam vele.
Hozzávalók:
csirkenyak ízlés szerinti mennyiség 
  de ezen recept alapján másfajta nyakból is készíthető 
pl.:
kacsa, liba vagy pulyka
(utóbbival könnyebb jól lakni 😉 )
1 fej hagyma
piros paprika, só , bors
zsiradék(olaj, vagy sertés zsír)
1 paprika
1 paradicsom
továbbá, ha van friss vagy télire bespájzolt medvehagyma, nyugodtan tegyünk hozzá egy keveset
Elkészítés:
A nyakat jól átmossuk, hártyáktól, nem oda illő elemektől megtisztítjuk.
A hagymát kockára vágjuk, majd a medvehagymával együtt zsiradékon,
 só hozzáadásával megpirítjuk.
Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a nyakat, felengedjük vízzel, majd visszatesszük főni.
Közben egészben vagy aprítva hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot.
Mielőtt kész lenne a borssal fűszerezzük, kóstoljuk, ha kell ízesítünk rajta
 és végül puhára főzzük.
Főtt burgonyával melegen tálaljuk.
Tésztával, azért nem javasolnám, 
mert így nagyobb esély van a jóllakottság érzésének elérésére! 😀

Tovább a blogra »