Miután elkészült a diólisztből sütött torta, a maradék liszt felhasználásán gondolkodtam, amikor a kislányom elkezdett nyaggatni,
hogy mikor sütöm meg végre a kedvenc zabpelyhes kekszét.
Ezzel meg is adta az ötletet!
Keksz fog készülni belőle!
Habár nem a zabpelyhes változatot csináltam, azért ez is nagyon finom lett:
A kesz-teszter legalább is azt mondta: ” Anya ez a keksz nagyon finom! ” 😉
Hozzávalók:
10 dkg Batha -porta dióliszt
20 dkg sima vagy rétes liszt
10 dkg darált dió
2 tk. sütőpor
10 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
1 tojássárgája
2 csapott ek. fügelekvár( lehet más lekvár is 😉 )
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd kb. 30 percre fagyasztóba tesszük.
Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben
kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ez is sütőfüggő, figyeljük, ne égjen meg!
Miután két adag sült a 2.-nál még melegebb a sütő, így hamarabb elkészülhet!
Melegen szitáljunk rá porcukrot és tegyük, jól záródó dobozba.
Észrevételek:
A diólisztből készült sütemény hiába vesz fel több folyadékot,
formázásra szánt változata kicsit lágyabbak bizonyulnak,
ezért is fontos az előtte történő hűtés, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
Miután a sütőben megszilárdult, minden oké lesz!
Az íze tényleg olyan, mint a teljes kiőrlésű liszté.
Szépen csomagolva, gasztro ajándékként is kedveskedhetünk a különleges süteményünkkel! 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: