Ez a finom kis leves aktató és telis-tele van vitaminnal, ráadásul a káposzta fogyasztó hatással is bír,
jótékony hatása az emésztésre is közismert.
Ha kenyér nélkül fogyasztjuk, bátran ehetjük! 😉
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
3 gerezd fokhagyma olaj, liszt, pirospaprika-a rántáshoz
só, kömény(egész köménnyel intenzívebb az íze)
virsli és füstölt finomságok ízlés és igény szerint
1/2 doboz tejföl(kb. 1 dl) +a tálaláshoz
Elkészítés:
A megtisztított kelkáposztát negyedekbe vágjuk és felcsíkozzuk.
Annyi vízben, hogy jól ellepje, feltesszük főni.
( Ha teszünk bele füstölt dolgokat az is mehet bele az elején)
Sózzuk, borsozzuk és köménnyel is fűszerezzük.
Mikor félig puha, elkészítjük a közepes sűrűségű rántást, a fokhagymából, lisztből, olajból
a végén hozzáadva a pirospaprikát is.
A kész rántást a leveshez keverjük.
Ezután jöhet a virsli, majd a kevés levessel kikevert tejföl.
Egy pillanat múlva el is zárhatjuk.
Melegen, további tejföllel kínáljuk és, ha nem fogyózunk, friss kenyér is jár hozzá. 😉
Nagyon guszta, tetszenek a fotók is. Egy apróság (s ezt töröld majd ki): a laktató szónál hiányzik egy l betű.
Hobbychef