Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Frankfurti leves

Kép 1846

Ez a finom kis leves aktató és telis-tele van vitaminnal, ráadásul a káposzta fogyasztó hatással is bír,

jótékony hatása az emésztésre is közismert.

Ha kenyér nélkül fogyasztjuk, bátran ehetjük! 😉

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta

3 gerezd fokhagyma olaj, liszt, pirospaprika-a rántáshoz

só, kömény(egész köménnyel intenzívebb az íze)

virsli és füstölt finomságok ízlés és igény szerint

1/2 doboz tejföl(kb. 1 dl) +a tálaláshoz

Kép 1866

Elkészítés:
A megtisztított kelkáposztát negyedekbe vágjuk és felcsíkozzuk.
Annyi vízben, hogy jól ellepje, feltesszük főni.
( Ha teszünk bele füstölt dolgokat az is mehet bele az elején)
Sózzuk, borsozzuk és köménnyel is fűszerezzük.
Mikor félig puha, elkészítjük a közepes sűrűségű rántást, a fokhagymából, lisztből, olajból
 a végén hozzáadva a pirospaprikát is.
A kész rántást a leveshez keverjük.
Ezután jöhet a virsli, majd  a kevés levessel kikevert tejföl.
Egy pillanat múlva el is zárhatjuk.
Melegen, további tejföllel kínáljuk és, ha nem fogyózunk, friss kenyér is jár hozzá. 😉
 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Endre Sinka says:

    Nagyon guszta, tetszenek a fotók is. Egy apróság (s ezt töröld majd ki): a laktató szónál hiányzik egy l betű.
    Hobbychef


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!