Kásaszömes szuszoga

…azaz mákos köles.

A mákos édességek kedvelőinek biztosan ínyére lesz! 😉

Egyszerű elkészíteni! Kapható tasakos kiszerelésben is, amit a rizshez hasonlóan, fakanálra húzva és vízbe

lógatva tudunk készre főzni.

Egy tartalmas leves mellé második fogásként de desszert gyanánt is készíthetjük, különböző öntetekkel,

vagy tejszínhabbal.

Ér dupla mennyiséggel nekiállni! 😉

Hozzávalók:

25 dkg köles

víz, só

20 dkg darált mák

kb. 15 dkg porcukor

10 dkg vaj

Elkészítés:

A kölest enyhén sós, 2,5-3 szoros mennyiségű vízben készre főzzük.

Alaposan lecsepegtetjük.

Ezután a porcukorral vegyített mákkal összekeverjük.

Egy sütőedényt,vagy jénait kikenünk vajjal, a maradék vajat pedig megolvasztjuk,

majd az edénybe halmozott

kölesre locsoljuk és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Különböző (előzőleg kissé benedvesített) formákból kiborítva is tálalhatjuk.

Kínálhatunk mellé önteteket, gyümölcs szószokat, lekvárt ill. tejszínhabot.

Címkék: ,
Tovább a blogra »