A mángold nálam a zöldségek toplistájának élén szerepel!
Sokrétű és igencsak egészséges!
A levele, szára egyaránt használható.
Most előbbi került az asztalra.
Ha kedvelitek a spenótot, akkor a mángold főzelék is nyerő lesz! 🙂
Sőt az elkészítése sem fog meglepetést okozni, hiszen egy az egyben megegyezik a kettő!
Hozzávalók:
egy hatalmas csokor mángold-hiszen főzés közben összeesnek a levelek
víz
só, cukor
1 gerezd fokhagyma
liszt, olaj, kevés pirospaprika-a rántáshoz
1/2 doboz tejföl
fejenként 1 tojás a tálaláshoz
Elkészítés:
A mángoldot alaposan megmossuk, a levél redőit is átnézve,
ne maradjon szennyeződés vagy megbújó bogárka.
A szárait a levél végétől eltávolítjuk.
(nem muszáj eldobni, hiszen párolva köretként vagy kissé átsütve spárga helyettesként is tökéletes! )
A leveleket összevágjuk, és annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni.
Sózzuk és cukrozzuk szánk íze szerint.(én édesebben kedvelem)
Mikor már majdnem puha a mángold, elkészítjük a(sűrűbb) rántást.
Az olajhoz keverjük a lisztet, majd a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük és hozzáadjuk.
Zsemle színűre pirítjuk és kevés pirospaprikával színesítjük de ha kihagynánk, “fehér ” is maradhat.
Besűrítjük a főzeléket és innentől vigyázunk le ne égjen!
Ha kicsit összeértek az ízek és forrt egyet, akkor jöhet a tejföl, majd elzárjuk a kész főzelékünket.
Frissen kisütött tükörtojással tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: