Citromos tiramisu torta

Pár csodaszép óriási és friss citrom Franciaországból, egyenesen a fáról szedve, ami megihletett.

Egyszerűen kihagyhatatlan volt, hogy ne készüljön valami illatozó finomság belőle,

jelen esetben egy jó kis tiramisu torta.

Természetesen készíthetjük hagyományos módon tálba is, kedvünk szerint rétegezve a piskótát és a krémet.

Hozzávalók:

Krém:

500 g mascarpone

(nálam ez házilag készült, 2 nagy pohár tejföl és 2 nagy pohár natúr joghurt keverékéből,

melyekből textília segítségével kicsepegtettem a savót, pár óra leforgása alatt(min. 4 óra) )

15 -20 dkg porcukor

1 cs.vaníliás cukor vagy ennek megfelelő eszencia

1 csipet só

2 citrom reszelt héja és az egyik leve

2 dl tejszín

zseléfix

Továbbá:

3 dl tej

kb. 4 zacskó babapiskóta

kevés citrom és menta vagy citromfű díszítés gyanánt

Elkészítés:

A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, a citrom héjat és levet, a sót a vaníliát, végül

a zselé fixszes tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.

Kóstoljuk, ha szükséges még ízestjük szánk íze szerint.

A piskótákat tejbe mártjuk és egy réteget kirakunk belőle, krémmel fedjük, majd megismételjük

a műveletet.

A tiramisu krémben végződik.

A tetejét oldalát díszítjük, amennyiben torta formára készítjük.

Hűtőben lehűtjük tálalás előtt! 🙂

Tipp: Ha tálba készítjük a zseléfixet kihagyhatjuk!

Címkék: ,
Tovább a blogra »