A kislányom 8. szülinapjára készült ez a tortácska.
Larámmal együtt találtuk ki és azt is, hogy mi kerüljön rá dísz gyanánt.
A krém és a tejszínes bevonat szinte megegyezik a meggy ragus tortával, a teteje viszont
stranddá változott 😉
Hozzávalók( 26 cm-es laphoz):
3 egész tojás
19 dkg cukor
0,75 ml olaj
0,75 ml langyos víz
19 dkg liszt
1 cs. sütőpor
(kakaós torta esetén, kakaóporral ízesítjük)
Ez egy laphoz elég, Én kettőt készítettem.
Krém:
1 nagy tejföl
1 nagy joghurt
5 ek. málnalekvár-más a tortához illő lekvár is kerülhet bele
15 dkg porcukor
1 csipet só
1 cs. expressz zseléfix
2 dl tejszín
Továbbá:
500 ml hulala és 1 cs. habfix a bevonáshoz
A tetejére:
1 cs. áttetsző torta zselé
pár csepp kék étefesték
némi kekszdara
különböző strandhangulatot idéző ehető vagy műanyag díszek.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait kikeverjük és tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben, kb. 180C°-on.
Rácson kihűtjük.
A joghurtot és a tejfölt min. 4 órát csepegtetjük, felfüggesztett textilen keresztül. Ez lesz a mascarpone.
Ha kész, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a túrót, a lekvárt. A tejszínt felverjük és a zseléfixet is hozzáadjuk közben,
majd a többi krémbe forgatjuk.
A lapokat szeleteljük és megkenjük az epres mascarpone krémmel.
A felső réteget tejszínnel fedjük és ahová a vizet imitáló zselét szánjuk, kicsit hullámosítjuk villával.
Itt-ott a tészta is kivillanhat.
A zseléhez hozzáadjuk a festéket melegítés után közvetlenül, majd a leírás szerint visszahűtjük,
és míg meg nem köt teljesen, a tortára öntjük, óvatosan ne folyjon meg.
Ha közben kezd szilárdulni ne ijedjünk meg, a tenger hullámzó, habos hatását kelti.
Egy kis időre tegyük hűtőbe majd, ha teljesen szilárd a zselé ráhalmozhatjuk a másik oldalra a keksz darát.
Az oldalát tejszínnel vonjuk be és habzsáksegítségével, tejszínes díszítéssel dolgozzuk el a torta széleit, alját.
Díszíthetjük kagylóval,vagy kagyló formájú csokival, egyéb díszekkel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: