Kislányomék iskolájában a Mihály napi búcsú utáni hétfő a lazítás napja, amikor a könyvek otthon maradhatnak.
A 2. osztályos tanulók őszi műsorral kedveskednek tanulótársaiknak, pedagógusaiknak.
Vetélkedőkkel, játékokkal telik a nap.
A szülőknek őszi gyümölcsökkel kell készülni, melyekből a gyerekek kedvükre csemegézhetnek.
Én kicsit eltérve a hagyománytól a gyümölcsöt tortába csempésztem az osztálynak.
A visszajelzés pozitív lett, így a torta beteljesítette küldetését! 😀
Hozzávalók (24 cm-es tortához):
3 egész tojás
19 dkg cukor
0,75ml olaj
0,75 ml langyos víz
19 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 kk. fahéj
Krém:
1 nagy tejföl
1 nagy joghurt-ezekből készül a házi mascarpone
kb. 15 dkg porcukor
1 cs. só
4 ek. szilva lekvár
2 dl tejszín
1 cs.zseléfix
Kívülre:
500 ml tejszín
fahéj
pár szem szilva
Elkészítés:
A tészta alapanyagait kikeverjük és tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben, kb. 180C°-on.
Rácson kihűtjük.
A joghurtot és a tejfölt min. 4 órát csepegtetjük, felfüggesztett textilen keresztül.
Ha kész, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a lekvárt.
Felverjük a 2 dl tejszín és a zseléfixet is hozzákeverjük, majd a többi krémalapanyagba forgatjuk.
A tortalapot ketté vágjuk és betöltjük a krémmel.
A tejszínt felverjük és közben hozzáadjuk a habfixet.
Ezzel díszítjük a torta külsejét, habzsákba töltött tejszínnel pedig mintázzuk.
Szitán keresztül kevés fahéjat szórunk a tetejére, majd pár szem negyedelt szilvával díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: