Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Szilvakrémes torta

DSCF0501

Kislányomék iskolájában a Mihály napi búcsú utáni hétfő a lazítás napja, amikor a könyvek otthon maradhatnak.

A 2. osztályos tanulók őszi műsorral kedveskednek tanulótársaiknak, pedagógusaiknak.

Vetélkedőkkel, játékokkal telik a nap.

A szülőknek őszi gyümölcsökkel kell készülni, melyekből a gyerekek kedvükre csemegézhetnek.

Én kicsit eltérve a hagyománytól a gyümölcsöt tortába csempésztem az osztálynak.

A visszajelzés pozitív lett, így a torta beteljesítette küldetését! 😀

DSCF0519

Hozzávalók (24 cm-es tortához):

3 egész tojás

19 dkg cukor

0,75ml olaj

0,75 ml langyos víz

19 dkg liszt

1 cs. sütőpor

3 kk. fahéj

Krém:

1 nagy tejföl

1 nagy joghurt-ezekből készül a házi mascarpone

kb. 15 dkg porcukor

1 cs. só

4 ek. szilva lekvár

2 dl tejszín

1 cs.zseléfix

Kívülre:

500 ml tejszín

fahéj

pár szem szilva

Elkészítés:

A tészta alapanyagait kikeverjük és tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben, kb. 180C°-on.

Rácson kihűtjük.

A joghurtot és a tejfölt min. 4 órát csepegtetjük, felfüggesztett textilen keresztül.

Ha kész, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a lekvárt.

Felverjük a 2 dl tejszín és a zseléfixet is hozzákeverjük, majd a többi krémalapanyagba forgatjuk.

A tortalapot ketté vágjuk és betöltjük a krémmel.

A tejszínt felverjük és közben hozzáadjuk a habfixet.

Ezzel díszítjük a torta külsejét, habzsákba töltött tejszínnel pedig mintázzuk.

Szitán keresztül kevés fahéjat szórunk a tetejére,  majd pár szem negyedelt szilvával díszítjük.

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!