Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Tejszínes torta meggy raguval és gyümölcsös túró krémmel

DSCF9652

Barátnőm rendelésére készült el ez a torta, nagyobbik fiának ballagására.

Mascarponéval, túróval házasított, bodzás málnalekvárral töltöttem, a tetejére meggy ill. meggy ragú került.

Külsejét tejszínnel vontam be és azzal is díszítettem.

Hozzávalók:

3 egész tojás

19 dkg cukor

0,75ml olaj

0,75 ml langyos víz

19 dkg liszt

1 cs. sütőpor

Ez egy laphoz elég, Én kettőt készítettem.

Krém:

1 nagy tejföl

1 nagy joghurt

25 dkg túró

1/4 üveg bodza-málnalekvár-más a tortához illő lekvár is kerülhet bele

15 dkg porcukor

1 csipet só

1 cs. zseléfix

Tetejére:

a raguhoz:

meggy

balzsamecet

cukor

Díszítésként:

további meggy,

piros torta zselé

500 ml hulala

1 cs. habfix

kandírozott gyümölcsök

Elkészítés:

A tészta alapanyagait kikeverjük és tűpróbáig sütjük, előmelegített sütőben, kb. 180C°-on.

Rácson kihűtjük.

A joghurtot és a tejfölt min. 4 órát csepegtetjük, felfüggesztett textilen keresztül.

Ha kész, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a túrót, a lekvárt és a zseléfixet.

A lapokat szeleteljük és megkenjük a krémmel. A felső réteget nagyon vékonyan.

A tetejét kirakjuk magozott meggyel, majd torta zselével  bevonjuk.

(ha az oldalán is szeretnék kicsit látványosan megfolyatni,

akkor már előtte vonjuk be tejszínnel ezt a részt)

Míg elkészül a ragú, hűtőbe tesszük.

A raguhoz némi cukrot karamellizálunk, majd a meggyet is hozzáadjuk.

DSCF9615

Nem kell megijedni, ha hirtelen összeáll, mert a cukor ismét szépen felolvad majd.

1-2 tk.-nyi balzsamecettel ízesítjük.

Mikor elzártuk, hozzáadjuk és csomómentesre keverjük benne a zseléfixet.

(parányi vízzel oldhatjuk, ha biztosra akarunk menni)

Szilikon formába töltjük és hűtőbe tesszük.

DSCF9634

A tortát bevonjuk a felvert habfixes tejszínnel, torta fésűvel igazítjuk az oldalát és habzsákkal formázzuk tovább.

A tetejére ültetjük a már megkötött és formából kiborított ragut.

Kevés kandírozott gyümölcsöt is teszünk rá.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!