Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Négercsók házilag

Kép 17136197

Igazi retro finomság. Nincs olyan, aki nem ismerné ill. szeretné.

Valami Isteni volt, szinte egybe betolni ezt a könnyű, habos,

csokis finomságot!

Aki nehezen tud neki ellenállni, már otthon is elkészítheti ezentúl!

Természetesen ajándéknak szánva is szuper ötlet! 😉

Kép 17136194

Hozzávalók:

16 dkg cukor

60 ml víz

2 tk. méz

2 tojásfehérje

1 cs. zseléfix

ostyakorongok

Tetejére:

tortabevonó

olaj

Kép 17136192

Elkészítés:

A vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd levesszük a tűzről

és langyosra hűtjük.

A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd lassan hozzáadjuk a szirupot

ill. a zseléfixet.

(Sima zselatin használata esetén, a sziruphoz adjuk  még a tojásfehérje

hozzákeverése előtt, 2 ek. hideg vízben feloldva. )

Az így kapott masszát halmozzuk az ostyáinkra.

(Ez egy kis türelemjáték, de természetesen, ha nincs kedvünk formázgatni,

eltérhetünk a hagyományos, magasabb formától és lehet laposabb is 😉 )

Végezetül a tortabevonót felolvasztjuk és kevés olajjal kikeverjük,

majd lassan a kis habcsók halmainkra öntjük és hagyjuk megdermedni.

A tetejét kevés natúr il. színezett kókusszal vagy színes szórócukorral díszítjük.

Ha nem kapnánk kerek ostyalapot és a szögletessel meg nem akarunk bajlódni,

hogy köröket faragjunk,akkor vékony piskóta rétegre is ültethetjük a habocskákat 🙂

A hab készülhet citromos/lime-os, málnás, kókuszos, kakaós

és egyéb ízlés szerinti ízekben is!

A gyümölcsös ízeket kevés szörp használatával érhetjük el.

Természetesen a bevonókat is variálhatjuk, dolgozhatunk ét, tej vagy fehér csokival

a hab ízével harmonizálva.

 


 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!