Igazi retro finomság. Nincs olyan, aki nem ismerné ill. szeretné.
Valami Isteni volt, szinte egybe betolni ezt a könnyű, habos,
csokis finomságot!
Aki nehezen tud neki ellenállni, már otthon is elkészítheti ezentúl!
Természetesen ajándéknak szánva is szuper ötlet! 😉
Hozzávalók:
16 dkg cukor
60 ml víz
2 tk. méz
2 tojásfehérje
1 cs. zseléfix
ostyakorongok
Tetejére:
tortabevonó
olaj
Elkészítés:
A vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd levesszük a tűzről
és langyosra hűtjük.
A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd lassan hozzáadjuk a szirupot
ill. a zseléfixet.
(Sima zselatin használata esetén, a sziruphoz adjuk még a tojásfehérje
hozzákeverése előtt, 2 ek. hideg vízben feloldva. )
Az így kapott masszát halmozzuk az ostyáinkra.
(Ez egy kis türelemjáték, de természetesen, ha nincs kedvünk formázgatni,
eltérhetünk a hagyományos, magasabb formától és lehet laposabb is 😉 )
Végezetül a tortabevonót felolvasztjuk és kevés olajjal kikeverjük,
majd lassan a kis habcsók halmainkra öntjük és hagyjuk megdermedni.
A tetejét kevés natúr il. színezett kókusszal vagy színes szórócukorral díszítjük.
Ha nem kapnánk kerek ostyalapot és a szögletessel meg nem akarunk bajlódni,
hogy köröket faragjunk,akkor vékony piskóta rétegre is ültethetjük a habocskákat 🙂
A hab készülhet citromos/lime-os, málnás, kókuszos, kakaós
és egyéb ízlés szerinti ízekben is!
A gyümölcsös ízeket kevés szörp használatával érhetjük el.
Természetesen a bevonókat is variálhatjuk, dolgozhatunk ét, tej vagy fehér csokival
a hab ízével harmonizálva.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: