Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Plasztik csoki

DSCF1182

Ha gyorsan szeretnénk torta dekorációt de nincs otthon marcipán

vagy nincs kedvünk összeállítani fondant anyagot,

akkor csokiból hamar összeállíthatunk egy kis csokigyurmát.

A képen látható tortára kifejezetten ezt szerettem volna készíteni,

mert az egész egy merő csoki volt.

Hozzávalók:

75 g csoki

1,5 ek méz (nálam pitypang méz)

3 kk. étkezési keményítő

Elkészítés:

A csokit gőz fölött megolvasztjuk , a mézben pedig elkeverjük a keményítőt

(kicsit átmelegíthetjük előtte mikróban a mézet) .

A csoda ezután következik, mert amint hozzáadjuk a mézet a csokihoz,

a csoki  összesűrűsödik.

Ezután sütőpapírra vagy szilikon lapra öntjük és hagyjuk kihűlni/dermedni,

(a szemcsés állaga miatt ne ijedjünk meg) K-C3-A9p-1442

Átgyúrjuk, húzzuk, amitől eltávozik a felesleges zsír és szép sima masszát kapunk.

Ajánlatos gumikesztyű használata, hogy kezünk ne legyen állandóan zsíros

és könnyebben tudjunk dolgozni. A kesztyű formázás közben is ajánlatos,

sőt a kesztyűt le is hűthetjük előtte.

Folpackba csomagolva, szobahőmérsékleten tarthatjuk a formázásra váró gyurmát
 
és szintén folpack között nyújtjuk.
 
A nyújtás történhet kakaóval megszórt deszkán, hogy ne ragadjon le.

A csokiból köröket szaggatunk, melyeket egy kevés,

hegyes körteformájú csokigyurma köré hajtogatunk de lehet egy kisebb,

félbehajtott kör köré is sorakoztatni.

Végét elmetsszük, hogy a tortára tudjuk ültetni.

A leveleket forma segítségével készítettem.

Hűtés után párásodik de nem esik szét. Ideális számára, ha száraz de hűvös helyen tartjuk.

Ha hűtőbe tesszük mielőtt dolgoznánk vele, akkor idejében vegyük  ki.

Kéz meleggel is gyorsíthatjuk a puhulást formázás előtt.

 

 

Tipp:

Ha túl lágy, kevés keményítőt utólag is belegyúratunk.

Forma segítségével nem csak virág készíthető!

K-C3-A9p-1494

Nagyobb mennyiséggel tortát is burkolhatunk.

Használhatunk ét, tej vagy fehércsokit is.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!