Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Almás-mézeskalácsos pohár desszert

DSCF1531

Amikor már “uncsi” a családnak az ünnepekről megmaradt

mézeske akkor, hogy megmentsük a pusztulástól, gondoljuk újra!

Készítsünk belőle pohárdesszertet! 🙂

Hozzávalók:

2 alma

1 ek. vaj

1 ek. barna cukor (jó a sima is)

1 kk. fahéj

1 cs. vaníliás puding

5 dl tej

12 dkg cukor

pár darab maradék mézeskalács

DSCF1534

Elkészítés:

Kevés tejben keverjük ki a pudingport a cukorral, majd a többi tejhez

öntve főzzük meg.

Engedjünk rá közvetlenül a tetejére folpackot, hogy ne legyen bőrös

és hűtsük ki.

Az almát hámozzuk meg és vágjuk kockára, majd pároljuk meg a vajon,

a cukorral és a fahéjjal ízesítve.

A mézeskalácsot darabokra törjük

( hagyhatunk egyben párat díszítés gyanánt), majd a pudinggal

és az almával felváltva rétegezzük poharakba vagy kiesebb üvegekbe.

Először a puding, majd a mézes,

végül az alma következik.

Hűtve de kissé langyosan is kellemes csemegénk lesz! 😉

(Ebből az adagból két üvegcse telt meg.)

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!