Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Extra puha csöröge fánk

Kép 577

…vagy nevezhetjük forgácsfánknak is kinek, hogy tetszik 🙂

Lassan itt a farsang és a fánkok ideje.

Én bevallom nem szerettem a csörögét,

míg anyumét meg nem kóstoltam.

Kicsit hangolt a recepten és máris megszerettem! 😉

Kép 560

Hozzávalók:

4 tojássárgája

35 dkg liszt

1 1/2 pohár tejföl

2 ek. cukor

kb. 2 ek. rum

1 cs. sütőpor

1 csipet só

porcukor és vaníliás cukor a szóráshoz

Kép 547

Elkészítés:

A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral

és a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük.

Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval

téglalap alakúra vágjuk.

Közepüket bemetsszük, majd az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.

Forró olajban vagy zsírban aranyszínűre sütjük.

Melegen vaníliás porcukorral meghintjük.

Kép 573

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!