Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Batáta-avagy édesburgonya-krémleves pestos sajttal

DSCF1605

Nem mondhatnám, hogy a kis családomban mindenki odavan az

édesburgonyáért!

Férjem abszolút nem, kislányom pedig, mikor, milyen kedve van.

Igaz Ő más ételekhez is így áll! 😀

Most Önző voltam és készítettem ismét,

azonban nem köret-ahogy szoktam-, hanem leves formájában. 🙂

Hozzávalók:

4 nagyobb darab batáta (tesoban általában kapni)

1 kisebb hagyma

2 közepes babérlevél

só, fehérbors ízlés szerint

1 dl főzőtejszín

kedvenc sajtunk a tetejére-

az Én esetemben egy Holland eredetű Basiron pestos sajt került rá,

amivel nagyon ínyenc és harmonikus ízkombinációt alkotott.

 DSCF1606

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk felkockázzuk, a hagymát szintén 

és annyi vízben, hogy ellepje őket feltesszük főni.

Sózzuk, borsozzuk és a babérleveleket is hozzáadjuk.

Viszonylag hamar megpuhul.

Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük,

persze nem muszáj teljesen pépesre ki, hogy szereti.

Visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tejszínt

és pár pillanat múlva, mikor összeforrt, elzárjuk.

 Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. 🙂
 
Tipp:
Ez egy zsiradék mentes változat.
Ha azonban zsiradékkal készítené valaki,
akkor a hagymát előtte olajon meg kell pirítani, rádobni a burgonyát
és úgy felhígítani. 🙂
Tálalhatjuk sajtos pirítóssal, sajtos leveles ill. más sós rúddal, 
vagy baconnel.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!