Nem mondhatnám, hogy a kis családomban mindenki odavan az
édesburgonyáért!
Férjem abszolút nem, kislányom pedig, mikor, milyen kedve van.
Igaz Ő más ételekhez is így áll! 😀
Most Önző voltam és készítettem ismét,
azonban nem köret-ahogy szoktam-, hanem leves formájában. 🙂
Hozzávalók:
4 nagyobb darab batáta (tesoban általában kapni)
1 kisebb hagyma
2 közepes babérlevél
só, fehérbors ízlés szerint
1 dl főzőtejszín
kedvenc sajtunk a tetejére-
az Én esetemben egy Holland eredetű Basiron pestos sajt került rá,
amivel nagyon ínyenc és harmonikus ízkombinációt alkotott.
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk felkockázzuk, a hagymát szintén
és annyi vízben, hogy ellepje őket feltesszük főni.
Sózzuk, borsozzuk és a babérleveleket is hozzáadjuk.
Viszonylag hamar megpuhul.
Ekkor levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük,
persze nem muszáj teljesen pépesre ki, hogy szereti.
Visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a tejszínt
és pár pillanat múlva, mikor összeforrt, elzárjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: