Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Merveilles-Francia roppanós fánk

DSCF1596

Ejtsd: mervej.

Ez a kicsit kekszhez hasonlító keksz a

franciák roppanós csöröge fánkja.

Én a puha csörögét szeretem de azért szerettem volna kipróbálni.

A francia receptek nem képeznek kimondott egységet,

arányaikban olykor eltérnek, de a lényeg ugyanaz 🙂

Hozzávalók:

21 dkg liszt

1/2 tk. sütőpor

1 csipet só

1 ek. reszelt narancshéj

3 ek. porcukor

1 ek. margarin (nálam ez vaníliás margarin volt)

2 tojás

1 ek. rum vagy brandy

olaj a sütéshez

porcukor a hintéshez

Elkészítés:

A liszthez adjuk a sütőport, a sót és a narancshéjat.

Belemorzsoljuk a puha margarint és hozzáadjuk a tojásokat ill. a rumot,

majd folpackba csomagolva, legalább 2 órát hűtőben pihentetjük,

de egy éjszakát is ott hagyhatjuk.

Pihentetés után vékonyra kinyújtjuk lisztezett deszkán

és különböző kiszúrokkal formázzuk.

Derelyevágóval is vághatjuk, ha úgy jobban tetszik.

Meleg de nem forró olajban aranyszínűre sütjük.

(Míg nem keményednek meg eléggé, kissé képlékenyek,

így óvatosan bánjunk velük! )

Lyukas kanállal kiszedjük, kissé lecsepegtetjük és papírtörlőre tesszük.

Porcukorral meghintve tálaljuk. Kínálhatunk mellé lekvárokat is.

Bon appétit! 😉

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!