Ehető fényképezőgép

Egyre többen kapnak rá a fotózás ízére.

Legyen az egy selfie vagy egy jó fotó a családról, egy elkapott party  fotó vagy

egy szépséges naplemente, netán egy édes kis virág a kertünkbe.

Aztán persze nagy izgalommal tölti fel mindenki a közösségi oldalakra,

ezeket a képeket, majd jöhetnek a megérdemelt lájkok!

Ez a folyamat, így  rendben is van! Na de, hogy megegyük a gépünket?? :O

Pedig bármilyen fura is,  ez is teljesen rendben van! 😀

Sőt megkérdezném, Te milyen ízben kedveled a legjobban?

Mielőtt azt hinnétek elment az eszem, és talán a fenti fotóból is sejtitek,

valójában egy tortáról van szó! 

Második alkalommal érkezett felkérés, hogy készítsek fényképezőgép tortát.

Első ízben öcsém névnapjára próbálkoztam. Ő is a fotózás szerelmese lett,

így evidens lett, hogy a torta erre a tematikára épül.

Belekezdtem, aztán vártam, hogy majdcsak lesz belőle valami, hisz nem 

tanultam a cukrász szakmát, így az interneten talált, hasonló művek

szolgáltak segítségül. Majd az ember egy idő után elszakad a látottaktól

és engedi, hogy ösztönei vezessék.

Eső Nikonom mákos mascarpone ízben készült.

 

A kijelzőre öcsém egyik fotója került ostya formában.

                                                                     —————————

A második tortát egy fiatal fotós hölgynek szánták a szülei.

Neki kifejezett kedvence a Nikon márka.

Így ebből kifolyólag ismételnem kellett,

csupán a méretet kellett megnövelnem.

Íze ezennel nutellás lett!

A kijelzőre ismét öcsém fotóját helyeztem. 🙂

Saját meglátásom szerint hiába készült az első is szívvel-lélekkel,

egy szeretett személy részére, azért a második márt kiforrottabb lett. 🙂

Alapként a szokásos olajos piskótám szolgált, azaz:

35 dkg liszt

1 sütőpor

20 dkg cukor+ 8 a habba

4 db min. M-es tojás

1,5 dl olaj

1,5 dl tej

A krém,

25 dkg mascarpone

2 dl tejszín

1/2 üveg nutella

és 1/2 expressz zseléfix segédletével készült.

A piskótát egy tepsiben készítettem el, hisz ebben a formában könnyebb

a fényképező formához igazítani.

A betöltött és a krémmel kívülről is lekent formát,

25 dkg nagyon-nagyon(!) puha margarin, 25 dkg porcukor és egy csipet só

géppel kidolgozott keverékével ismét  lekentem. 

Ezután jöhetett a fekete unidec borítás, ill. a díszítés. 

A részletek felhelyezése.

A márkajelzésre, a digitális kijelzőre és egy gombra ostyát használtam. 🙂

Remélhetőleg az ünnepelt örömét lelte benne! 🙂 

Tovább a blogra »