Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Gyors Sajtgolyó

11938005_933564443357196_19281579352_n

Kevés praktikusabb dolog létezik, pl. egy gyerekzsúrra vagy házibulira, 

mint a sajtgolyó.

A sajtot elég sokan kedvelik, sütve készült változata, pedig még kedveltebb.

Gyorsan elkészül, laktató és jól mutat!

Tunkolhatjuk kedvenc mártásainkba, kínálhatjuk szalma krumplival, 

de húsok mellé köretként is alkalmazható.

Aztán persze örülhetünk a sikernek! 😉

Hozzávalók:

30 dkg reszelt sajt

1 egész tojás (kb. M-es)

1,5 ek. liszt

ízesíthetjük fehér borssal vagy

 fokhagyma granulátumot is keverhetünk hozzá

olaj a sütéshez

és, aki szeretné zsemlemorzsába is forgathatja

olaj a sütéshez

11948134_933564413357199_1091821317_n

Elkészítés:

Lereszeljük a sajtot.

Hozzáadjuk a tojást és a lisztet,

majd golyókat formálunk a kész masszából 

és forró olajban aranybarnára sütjük.

Lehetőleg ne süssük túl, illetve ne piszkáljuk, 

addig, amíg nem szilárul meg az olajban némileg a kis golyónk,

hisz addig még elég képlékeny lehet.

A kész golyókat hidegen, melegen egyaránt fogyaszthatjuk

tartárral, vagy egyéb más szósszal, mártással. 🙂

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!