Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Mákos guba, bodzás-fehér csokis málna lekvárral

….és vanília öntettel, illetve tejszínhabbal.
Na ezzel a gubával ne pályázzunk az év modellje címre,
mert alaposan megpakoltam kalóriával! 😛
Viszont, ha minden finomságot megvonunk,
akkor egy idő után örülten tépjük fel a hűtőajtót, hogy kifosszuk,
így szerintem egy könnyed levest követően, megengedhetünk magunknak egy kis bűnözést! 😉

Hozzávalók:

 10-12 db  kifli
kb. 1 l tej
18 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg darált mák
öntet:
 1/2 cs. vaníliás puding
6 dkg cukor
3 dl tej
közé:
vagy bármilyen más ízű lekvár-dzsem
tetejére:
1 cs. habpor
1,5 dl tej
1 cs. habfix
továbbá: olaj
Elkészítés:
A kifliket lekarikázzuk.
A tejet a cukrokkal felmelegítjük, majd szűrő és egy alá helyezett  tál segítségével
alaposan
– kisebb adagokra osztva-, lelocsoljuk és tálba tesszük.
A lecsepegő tejet újra használjuk.
Amikor mind készen van, hozzákeverünk egy kevés olajat és a mákot.
Az öntethez némi tejjel kikeverjük a cukrot és a pudingot, majd a többi tejhez öntve,
 csomómentesre főzzük.
Egy tepsi aljára rétegezzük a guba felét, majd egyenletesen eloszlatunk rajta egy réteg lekvárt.
Befedjük a maradék gubával és az előzőleg elkészített öntettel lelocsoljuk.
Előmelegített sütőbe helyezzük, kb. 175 C°-ra, 15-20 percig.
Miután kész kihűtjük.
A habporból, tejből, fixálóból elkészítjük a díszítést, melyet lazán kanállal is felvihetünk
a guba tetejére, kissé hullámosítva, fodrozva, vagy nyomózsák segítségével precízen is formázhatjuk.
További mákkal, lekvárral is feldobhatjuk a tetejét.
Tipp:
Amennyiben a guba áztatásából  marad meg tej, azt nyugodtan szűrjük át a morzsától
és használjuk fel az öntet készítésénél,
figyelembe véve cukortartalmát!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!