Pár csodaszép óriási és friss citrom Franciaországból, egyenesen a fáról szedve, ami megihletett.
Egyszerűen kihagyhatatlan volt, hogy ne készüljön valami illatozó finomság belőle,
jelen esetben egy jó kis tiramisu torta.
Természetesen készíthetjük hagyományos módon tálba is, kedvünk szerint rétegezve a piskótát és a krémet.
Hozzávalók:
Krém:
500 g mascarpone
(nálam ez házilag készült, 2 nagy pohár tejföl és 2 nagy pohár natúr joghurt keverékéből,
melyekből textília segítségével kicsepegtettem a savót, pár óra leforgása alatt(min. 4 óra) )
15 -20 dkg porcukor
1 cs.vaníliás cukor vagy ennek megfelelő eszencia
1 csipet só
2 citrom reszelt héja és az egyik leve
2 dl tejszín
zseléfix
Továbbá:
3 dl tej
kb. 4 zacskó babapiskóta
kevés citrom és menta vagy citromfű díszítés gyanánt
Elkészítés:
A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, a citrom héjat és levet, a sót a vaníliát, végül
a zselé fixszes tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.
Kóstoljuk, ha szükséges még ízestjük szánk íze szerint.
A piskótákat tejbe mártjuk és egy réteget kirakunk belőle, krémmel fedjük, majd megismételjük
a műveletet.
A tiramisu krémben végződik.
A tetejét oldalát díszítjük, amennyiben torta formára készítjük.
Hűtőben lehűtjük tálalás előtt! 🙂
Tipp: Ha tálba készítjük a zseléfixet kihagyhatjuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: