Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Hamis Bolognai

Kicsilányom Lara, él -hal a bolognaiért.

Általában elkészítem fél kiló húsiból és az csak az övé, amire pár napig rájár.

Ha szerencséje van, addig a mama is tervbe vette és így rövid időn belül ismét kedvenc csemegéjéhez juthat.

A napokban is nagyon elkapta a hév, egy jó kis bolognai után, azonban nem volt itthon a kedven darált húsomból, amiből készíteni szoktam, így abból kellett dolgozni, amit itthon találtunk.

Párizsi mindig van itthon, így rá esett a választás, mint  bolognai darát hús dublőr 🙂

Finomra sikeredett, nem volt rossz párosítás!

Hozzávalók:

30 dkg párizsi

1 fej hagyma

1 nagyobb paradicsom konzerv

1 kisebb szál répa

1 kis szelet zeller

friss vagy szárított bazsalikom, kevés rozmaring,

hogy kicsit intenzívebb íze legyen, hús híján 😉

olaj, só, cukor,

Elkészítés:

Kockára vágjuk a hagymát és kevés olajon megdinszteljük, a kockára vágott répával és zellerrel együtt.

Ezután beleöntjük a paradicsomszószt és felöntjük langyos vízzel, hogy kellemes állagot kapjunk, se túl sűrű, se túl híg ne legyen.

Beletesszük a zöld fűszereket, sót, cukrot, saját szájíz szerinti arányban és összefőzzük.

A zöldségeket ne főzzük szét!

Mikor a szósz elkészült, az előzőleg kockákra vágott párizsi is mehet bele.

Ezután, már csak pár percig főzzük.

Mielőtt elzárjuk kóstoljuk, szükséges-e még fűszerezni, majd a sós, olajos vízben kifőtt, lecsepegett spagettivel forrón tálalhatjuk.

Bármilyen sajttal kínálhatjuk.

Naná, hogy reszelni való sajtból is kifogytunk, így lapka sajt került rá de így is ízletes lett! 😉

Gyors, olcsó, egyszerű egytálétel!!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!