Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Zöldséges burgonyagombóc leves

A leves nálunk nagy kedvenc, ezért most elkezdtem bővíteni a repertoárt, na nem mintha ebben a hűvös időben rossz időzítés lenne 😉

Hozzávalók:

1 fej hagyma

2 közepes szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 fehér paprika

1 paradicsom

petrezselyem

olaj

bors

ételízesítő

fűszerpaprika

víz

a gombóchoz:

kb. 30 dkg burgonya

8-9 dkg liszt

1 tojás

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára főzzük, félretesszük de még nem szűrjük le.

A hagymát felvágjuk, a zöldségeket kockázzuk.

A hagymát egy lábasban megpirítjuk kevés olajon, majd a sárgarépát és a fehérrépát is hozzáadva összepirítjuk pár perc alatt.

Félrehúzzuk a tűzről, szórunk bele piros paprikát és rászűrjük a borgúnya főző vízét, és forró vízzel kiegészítjük a mennyiséget. Beletesszük a kockázott fehér paprikát és a paradicsomot, sózzuk, fűszerezzük, ill. a petrezselymet is hozzáadjuk.

A burgonyát még forrón összetörjük és hűlni hagyjuk.

Beleütjük a tojást, a lisztet és összegyúrjuk.

Mikor a leves már majdnem elkészült, vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű gombócokat formázunk és a leveshez adjuk.

Miután a gombócok feljöttek a leves felszínére, még főzzük pár percet, majd elzárjuk és fedő alatt pihentetjük egy keveset.

Forrón tálaljuk! Tejföllel ízesíthetjük. 🙂

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!