Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Jóság szelet

Jóság szelet, a kicsit rosszabbaknak is!! 😉

 Hozzávalók:

500 g leveles tészta

Meggykrém:

1 üveg meggybefőtt

8 ek. búzadara

3 ek. cukor

 Vaníliás krém:

8 dl tej

2 cs. vaníliás puding

3 ek. cukor

8 dkg vaj/margarin

 Tetejére:

500 ml tejszín, meggle cukrászhabot ajánlok

2 cs. habfix

Elkészítés:

A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Ketté vágjuk.

Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára, 25*35 cm-es re, majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük, pár perc alatt kb. 175°C-on. 

A másikat is kinyújtjuk, kockákra vágjuk, úgy sütjük meg, az előzőek szerint.

A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. 

A meggyet apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe.

 Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk.

 A vaníliás krémhez, a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral,  sűrűn kevergetve, takarék lángon. 

Majd langyosra hűtjük.A margarint kikeverjük és a krémhez adjuk.

A vaníliás krémet a meggyes krémre simítjuk.

A tejszínt a habfixszel felverjük és rásimítjuk a vaníliás krémre. 

A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappokkal.

Porcukorral megszórjuk.

Hűtőben pihentetjük!

 Másnap az igazi, akkora szépen összeáll, könnyeben szeletelhető 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!