Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Cigánypecsenyés langalló

DSCF5122

Egy kis maradék sült hús, egy hirtelen jött ötlet…és a végeredmény, a Cigánypecsenyés langalló!

Hmm…, kellemes ízélmény, bár tartalmaz némi plusz hozzávalót, azért a cigánypecsenye kedvelt ízei visszaköszönnek! 😉

Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt

1 tk. só

1 csomag szárított élesztő (7g) ( Nagyon puha lesz tőle a tészta. Ennél a friss élesztő kevésbé jött be, ráadásul ez így nem is olyan macerás!)

langyos víz

2 ek olvasztott zsír vagy olaj

Feltét:

4-5 szelet sülhús pl. tarja

1 fej hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 kis pohár tejföl ( több nem árthat 😉 )

kevés só

füstölt szalonna ízlés szerint

sajt

kevés pirospaprika

tojás (igény szerint)

DSCF5119

Elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk hozzáadjuk a sót, az élesztőt, és annyi  vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

Meglocsoljuk a zsírral, hólyagosra dagasztjuk, és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt lisztezett deszkán a tepsink méretéhez nyújtjuk.

Kerek formára is nyújthatjuk, igazíthatjuk, eltérve a hagyományos változattól, mint Én is tettem.

Kerek formában 2 db lesz..

Ezután letakarva újra kelesztjük.

A tejfölt tálba tesszük , jöhet egy kevés só, belevágjuk a  hagymát és a fokhagymát.

Lekenjük vele a tésztát úgy,  hogy egy keveset hagyjunk a tejfölből, rávagdossuk a húst és a szalonnát,

a maradék tejfölt kanállal rápottyantgatjuk, ráreszeljük vagy daraboljuk a sajtot, attól függően,

ki milyen fajtát tesz rá.

Megszórjuk pirospaprikával és ütünk rá egy vagy több tojást. 🙂

Olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsiben és előmelegített sütőben, kb. 175 C °-on készre sütjük.

Ha a sajt ráolvadt és a tojás is elveszít nyers színét, akkor a langallónk is elkészült ! 😉

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!